Vingegaard vinner! Foto: Sirotti

Vingegaard med vinger på dagens tempo. Foto: Sirotti

Vingegaard knuste konkurrentene

Jonas Vingegaard presterte en tempo verden kanskje aldri har sett maken til i Tour de France og knuste konkurrentene.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
18. juli 2023
Lesetid: 2 min

Tempo i verdensklasse

Selv om det fortsatt er mange harde etapper igjen i årets Tour, tok Jonas Vingegaard et kraftig grep om sammenlagtledelsen i dag, med sin aller første tempo-seier i Tour de France og Jumbo Visma sin første etappeseier i årets utgave. TV2’s ekspert – Thor Hushovd beskriver det som «verdensklasse» og vi er helt enige. Makan til utklassing er det ikke ofte man ser på dette nivået.

Best fra start til mål

Jonas tok kommando fra første mellomtid og økte ledelsen på alle de neste mellomtidene. I mål var han hele 1.38 min foran Tadej Pogacar og med det leder han med 1.48 min sammenlagt.

Jonas Vingegaard kommenterte sin egen innsats på denne måten. – Det var mye bedre enn jeg hadde forventet – og til fransk tv sa han – Komputeren min viste så høye tall at jeg trodde den var ødelagt -.

Super-dansken gjorde ikke bare en fysisk ekstraordinær prestasjon, han var tydeligvis også ekstremt godt forberedt på det som ventet i en kupert løype som var som skreddersydd for ham. Vingegaard var som forventet god oppover, men overrasket med en fantastisk teknikk i utforbakkene der han fryktløst angrep svingene med begge hendene i tempo-bøylen i langt større grad enn konkurrentene.

Pogacar klar for revansje

Tadej Pogacar har ikke gitt opp. Selv om han var skuffet over egen innsats – han hadde sett seg selv i den gule trøya etter tempo’en – sa han etter målgang at han vil angripe allerede i morgen, på en etappe som vil bli knallhard med flere stigninger og med en avsluttende bakke på 28.1 km med 6% gjennomsnittlig stigning, opp til skistedet Courchevel.

Lagkameraten til Pogacar –  Adam Yates – er nummer 3 sammenlagt – riktignok 8.52 min bak Vingegaard, men tett nok på til at Team UAE kan bruke ham taktisk.

Les alle detaljer hos de som kjenner Jonas Vingegaard best – https://www.feltet.dk/

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet