Vil du ha sykkelmesse i Norge? Photo: EUROBIKE Frankfurt

Vil du ha sykkelmesse i Norge? Photo: EUROBIKE Frankfurt

Vil du ha sykkelmesse i Norge?

De aller fleste bransjer som har et produkt å selge arrangerer messer. Sykkelbransjen er intet unntak.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
19. mai 2023
Lesetid: 2 min

Taipei Cycle er den største asiatiske sykkelmessen og Eurobike i Frankfurt den største i Europa. Andre store sykkelmesser er Eikma i Milano, Velofollies i Belgia og The Cycle Show i England.

På mer hjemlige breddegrader er det sykkelmesser i både Sverige, Danmark og Finland men ingen i Norge. Det har riktignok vært utstillere i Håkons Hall på Lillehammer i forbindelse med Birkebeineren og BikeExpo har med vekslende hell gjort noen forsøk på å samle norsk sykkelbransje. Men for 2023 står det ingen skikkelig sykkelmesse på kalenderen – enda.

Thor Haraldsen hos BikeExpo har vært den viktigste pådriveren for å få til en årlig begivenhet for utstillere og besøkende her til lands. Han forteller at en rekke uheldige omstendigheter har stått i veien for suksess. Den viktigste er naturlig nok covid-pandemien. Etter en relativt godt besøkt messe på Hellerudsletta i 2019 skulle det gå 3 år før et nytt forsøk ble gjort på Norges Varemesse i samarbeid med Villmarksmessen, men BikeExpo 2022 ble ingen suksess. De tildelte lokalene hadde feil beliggenhet, påmeldte utstillere glimret med sitt fravær og andre viste manglende interesse. Tilgjengelighet på sykler var dessuten begrenset. Tidspunktet var også feil forteller Haraldsen – 1. mai var altfor sent. På det tidspunktet var bransjen fullt opptatt med sesongen. Vi trodde Villmarksmessen ville gi oss mange besøkende, derfor måtte vi kompromisse på datoen. I ettertid kan vi fastslå at det var et dårlig valg.

Det viser seg å være vanskelig å samle bransjen til et felles arrangement. Man sitter på hver sin tue og er seg selv nærmest. Men vi gir ikke opp – sier den alltid optimistiske Haraldsen, som i en mannsalder har vært en sentral person i norsk sykkelsport og sykkelbransje. Spørsmålet er om bransjen ønsker en messe og om det er mulig å lage et innhold som er godt nok til at også publikum vil komme.

Enten du er selger eller kjøper vil vi gjerne vite hva du synes.
Vil du ha sykkelmesse i Norge? Hvor skal den være? Når skal den være? Hva skal den inneholde? Del din mening i kommentarfeltet under!

Flere aktuelle artikler

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • X-faktor i nylansering fra Pinarello

  • Tobias Halland Johannessen på Col del la Loze. Foto: Sirotti

    Monsteretappe av Tobias Halland Johannessen