Tobias Halland Johannessen på Col del la Loze. Foto: Sirotti

Tobias Halland Johannessen på Col del la Loze. Foto: Sirotti

Monsteretappe av Tobias Halland Johannessen

Da Tadej Pogacar gikk på en smell var vi vitne til en ny monsteretappe av Tobias Halland Johannessen.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
19. juli 2023
Lesetid: 2 min

Drama på Kongeetappen

Med over 5000 høydemeter på dagens kongeetappe var det forventninger til at duellen mellom Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar skulle avgjøre kampen om sammenlagtseieren i årets Tour. Vingegaard tok første stikk allerede i går da han distanserte Pogacar på tempo’en. I dag fikk sloveneren nådestøtet. Ikke som forventet – etter en duell i den siste 26 km lange klatringen – men ved at han først gikk i bakken og var synlig skadet med et blødende kne og deretter gikk tom i siste bakke. Dermed økte Vingegaard ledelsen og har nærmest avgjort sammendraget til sin fordel.

Tobias Halland Johannessen med monsteretappe

Tobias satt i et stort brudd på 34 ryttere det meste av dagen og så supersprek ut da gruppen var kraftig redusert og passerte Meribel på vei opp til Courchevel. Men i den avgjørende bratte delen før toppunktet Col del la Loze, 2.304 moh. måtte han dessverre slippe da Felix Gall satte fart. Bare Simon Yates var i nærheten av å utligne farten til Østerrikeren som vant årets kongeetappe, 34 sekunder foran Yates.

Til slutt var Tobias nummer 6 over målstreken på toppen av den stupbratte flystripa i Courchevel. For å sette det i perspektiv er det verd å nevne at Tobias distanserte flere av verdens beste klatrere – Wilco Kelderman, Thibaut Pinot, Jai Hindley og Martin Guillaume for å nevne noen av de han satt i brudd sammen med.

– Det var hardt, jeg fikk ut det jeg hadde og er fornøyd. Nå er det bare å restituere og prøve igjen – sa Tobias til TV2 etter målgang og henviser til den siste klatreetappen på Lørdag.

Jonas Vingegaard på vei til sin andre Tour-triumf

Nå må det et uhell til for å frata dansken nok en triumf i Tour de France. Dansken viste enda en gang hvor bunnsolid han er i lange klatringer og tok like godt inn ca 2 minutter på teten mot mål og ble nummer 4 på etappen. Dermed leder han med 7.35 min til Tadej Pogacar før de gjenstående 4 etappene.

Se alle detaljer, intervjuer, video, analyser og resultater på https://www.feltet.dk/

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet