Tobias Halland Johannessen, Tour de France 2023, Foto: Sirotti

Uno-X er blitt voksne

I uken som gikk viste Uno-X seg fram i Tour of Britain som et modent og sterkt lag på en måte som forteller om utvikling i retning av å bli etablerte og voksne.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
11. september 2023
Lesetid: 2 min

Etappeseier i Tour of Britain

Ikke siden Edvald Boasson-Hagen vant sammenlagt på de britiske øyer i 2015 har vi sett nordmenn dominere som i årets utgave av Tour of Britain, der Uno-X viste seg fra sin beste side. De tok en etappeseier ved Rasmus Tiller og 2. plass sammenlagt med Tobias Halland Johannessen, bare 3 sekunder bak Jumbo Visma-stjernen Wout van Aert. Uno-X hadde en rekke fremskutte plasseringer på enkelt-etapper og ble nr. 2 i lagkonkurransen. Chapeu til ryttere og ledere for vel gjennomført ritt.

Uno-X er blitt voksne

Det som imponerte mest var likevel ikke enkeltprestasjonene. Det var mer hvordan de fremsto, hvordan de angrep rittet som imponerte mest. Uno-X er blitt voksne. Samtlige ryttere på laget fremsto med pondus og selvtillit. De var aktive og kjøresterke og aller viktigst  – de var helt der framme i de avgjørende øyeblikkene, spesielt på de to siste og mer kuperte etappene. Nå mangler de bare litt for å utfordre de beste i masse-spurtene.

Fortsatt noe å lære av de beste

I masse-spurtene er Uno-X fortsatt ikke helt der oppe. Det mangler ikke på evnen til å produsere watt. Da Rasmus Tiller vant sin etappe var det fra en mindre gruppe og Tiller produserte 15-1600 watt i spurten. Men det mangler litt på erfaring og plasseringsevne. I Tour of Britain var Jumbo-Visma totalt dominerende i spurtene. Med Wout van Aert som opptrekker vant Olav Kooji de 4 første etappene og van Aert var så sterk at han like godt sklei over mållinjen som 2. eller 3. mann. Selv tok han seieren på 5. etappen og skaffet seg de avgjørende sekundene som gav ham sammenlagtseieren.

Nær seier igjen på siste etappe

Tobias Halland Johannesen fortsetter å imponere. På de 2 siste etappene var det mer kupert terreng og Tobias satt foran med de beste. På nest siste etappe hadde han med seg Rasmus Tiller og Tobias kjørte et flott opptrekk for sin lagkamerat som vant etappe 7. På 8. og siste etappe var Tobias nær å ta sin egen etappeseier men ble stengt inne mot gjerdet da han satt inn siste støt mot streken og måtte bremse. Han ble nummer 4 på etappen, sikret 2. plassen sammenlagt og Uno-X kjørte inn viktige UCI poeng etter en flott uke i på den britiske øya.

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet