Mats Glende Tubaas satte personlig rekord med en topplassering i EM-terrengsykling i Polen i helgen, tett fulgt av flere lagkamerater.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
28. juni 2023
Lesetid: 2 min

Årsbeste av det norske landslaget

Det har lenge vært en god trend i det norske terrenglandslaget med solide plasseringer i World Cup både i Sveitsiske Lenzerheide og i Leogang i Østerrike.  Det hele toppet seg i EM i Polen i helgen med Mats Tubaas Glende som den best plasserte på en 11. plass, tett fulgt av Knut Røhme (23) på 13. og Emil Hasund Eid (27) på 15. plass. Etter lang tids sykdomsfravær er også Petter Fagerhaug (25) tilbake. Gutten som vant hele verdenscup’en sammenlagt i U23 klasses i 2018 hadde startposisjon langt bak i feltet men kjørte inn til en meget respektabel 28. plass. Vi håper å få se mer til ham.

Mats Tubaas Glende (23) fra Soon CK har hatt en jevnt god utvikling etter at han kjørte inn til en 17. plass i WC i Albstadt, Tyskland i 2022. Men den gangen var det i U23. Nå kjører han med de store gutta i eliteklassen.

Rittrapport fra Mats:

Jeg gjorde en helt ok start fra 36 startposisjon. Falt litt bakover inn i første tekniske parti. Kjørte taktisk smart gjennom den første klatringen, og tok igjen noen av plassene jeg hadde tapt. Passerte mål som nummer 35 etter den første runden. Herfra og ut kjørte jeg et veldig godt løp. Jeg gjorde gode taktiske valg, og jeg var smart med hvor jeg brukte mye krefter. Dette førte til at jeg klatret oppover i feltet hele veien, og ut på den siste runden kjørte jeg om å bli nummer 10. Ved passering var Ondrej Cink 17 sekunder foran. Jeg tok innpå gjennom hele den siste runden, men ble et nummer for liten i spurten. Endte derfor som nummer 11. Veldig fornøyd med resultatet, gjennomføringen og følelsen underveis! Takk til Cykelforbundet, terrenglandslaget og Olympiatoppen for muligheten!

Neste stopp for rundbane-gutta er Italia og Val de Sole med World Cup i alle disipliner 29.06 – 02.07.