Magnus Cort og Andreas Leknessund – Foto: Sirotti

Magnus Cort og Andreas Leknessund – Foto: Sirotti

Se listen med ryttere uten kontrakt for 2024

Hvem går hvor? På hviledagene i Tour de France er det hektisk møteaktivitet. Se listen med ryttere uten kontrakt for 2024

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
10. juli 2023
Lesetid: 1 min

Kontraktsforhandlinger på hviledagene 

Tour de France er verdens største sykkelritt og samler alle de beste rytterne i verden, og med dem følger agenter og lag-eiere. På hviledagene avholdes det møter, forhandlinger og det skrives intensjonsavtaler. Etter 1. august kan avtalene offentliggjøres og etter 1.januar 2024 kan rytterne bære sitt nye lags drakt.

Uno-X på jakt etter forsterkninger 

Ingen andre lag i Tour de France enn Uno-X har ryttere fra kun to nasjoner. Samtidig har Uno-X ambisjoner om å ta steget opp til World Team nivå. Hvor lenge kan de klare seg med ryttere fra Norge og Danmark? Svaret er – lenge! Våre to små land med til sammen 11,5 mill. innbyggere fostrer verdensstjerner på løpende bånd og Uno-X jakter på de beste.

De største danske stjernene er for tiden Jonas Vingegaard (26) som er favoritt til å vinne Tour’en for andre år på rad og Mads Pedersen (27) – tidligere verdensmester og seneste etappevinner i årets Tour. Danskene har også Matthias Skjelmose (22) som vant Tour de Suisse i år og Kasper Asgreen (28), vinneren av Flandern Rundt i 2021.  Alle er p.t. under kontrakt – men på lengre sikt er det lett å ønske seg de nevnte herrer til Uno-X.

Ryttere uten kontrakt

Her hjemme har vi ryttere som Tobias Foss (regjerende tempo-verdensmester) og Andreas Leknessund (8. plass sammenlagt i årets Giro d’ Italia). Begge står uten kontrakt etter årets sesong. Det samme gjør danske Magnus Cort (30). Alle 3 er ønsket av Uno-X. De to sistnevnte er aktuelle i følge ryktene, mens Tobias Foss sies å være for dyr.

Det er totalt 30 ryttere uten (offisiell) kontrakt pr. dags dato. Se hele listen hos feltet.dk  https://www.feltet.dk/nyheder/oversigt_30_profiler_uden_kontrakt_for_2024/

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet