Pello Bilbao. Foto: Sirotti

Pello Bilbao vinner 10. etappe i Tour de France. Foto: Sirotti

Ellevill etappe i ekstrem varme

Etter en velfortjent hviledag var det på'n igjen i varmen på ellevill etappe i ekstrem varme, hvor første halvdel var nesten enda mer spennende enn andre.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
11. juli 2023
Lesetid: 1 min

Perfekt dag for brudd

Etter at første uka i Tour de France er avviklet og sammendraget satt, var det dårlige odds på at etappen ville vinnes fra brudd. Alle ville i brudd! Det ble en ellevill etappe i ekstrem varme der til og med sammenlagtkandidatene Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar lenge plasserte seg langt fram i gjentatte bruddforsøk. Til slutt fikk 14 ryttere gå og Jumbo Visma kontrollerte avstanden det meste av dagen.

Etappeseier til Basker

Pello Bilbao ville sikkert byttet ut dagens etappeseier med seier og gul trøye på første etappe i Bilbao, Baskerland. Likevel var det en lykkelig Basker som fikk et godt plaster på såret i dag. Han var den sterkeste i bruddet etter en knallhard etappe som gikk opp og ned hele dagen og med 38 grader i målbyen. Bilbao knappet samtidig inn på forspranget til de beste i sammendraget og er nå nr. 5 sammenlagt – bare 4.34 min bak Jonas Vingegaard.

Tobias Halland Johannessen spurtet inn til en 12. plass fra hovedfeltet etter opptrekk av Jonas Abrahamsen.

Les mer på feltet.dk hvor du får intervjuer, analyser, videoklipp og resultater https://www.feltet.dk/

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet