Jasper Philipsen. Foto: Sirotti

Jasper Philipsen. Foto: Sirotti

Spurternes paradis i Frankrike

Det måtte bli kaotisk. Spurternes første forsøk i årets Tour endte slik det alltid gjør - full krig men heldigvis - og overraskende - ingen velt.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
3. juli 2023
Lesetid: 1 min

Teknisk finale

Etter en veldig rolig dag i feltet var det mye opparbeidet energi som skulle forløses da feltet kom inn i Frankrike og nærmet seg målbyen Bayonne. Med 7,5 km igjen så det ut til at alle hadde samme plan. Da gikk alle til pumpene og en teknisk avslutning ventet, med u-svinger og flere rundkjøringer som strakk feltet ut.

Et samlet Uno-X i finalen

Med 4,5 km til mål satt Rasmus Tiller i front med Jonas  Jonas Abrahamsen, Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold på hjul og det så veldig lovende ut. Men det hjelper ikke å ha friske bein hvis man mislykkes med posisjoneringen. Mot slutten viste de beste seg fram, Uno-X ble slukt og Jasper Philipsen – dagens største favoritt – tok seieren etter et solid opptrekk av Mathieu van der Poel. På 2. plass: Phil Bauhaus, fulgt av Caleb Ewan.

Kristoff og Wærenskjold på 14. og 15. plass.

PS. Det ble en diskusjon i etterkant. Temaet var hvorvidt Jasper Philipsen stengte landsmannen Wout van Aert inn mot gjerdet på en ureglementert måte. Konklusjonen ble at bevegelsen var innenfor regelverket da de siste 200 meterne svingte mot høyre og at Philipsen var i sin rett da han valgte å legge seg innerst mot gjerdet på høyre side i svingen og ta korteste vei til mål.

Få flere detaljer på https://www.feltet.dk/

Flere aktuelle artikler

  • Grusritt med feel-good stemning

  • Uno-X er blitt voksne

  • Dansk seier da Uno-X skrev sykkelhistorie