Tobias H. Johannessen. Foto: Sirotti

Tobias H. Johannessen. Foto: Sirotti

Spinnvill støte-cup på 12. etappe

Med en spinnvill støte-cup i 2 timer uten at det ble etablert ett brudd var det en prestasjon bare å komme med i det avgjørende bruddet.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
13. juli 2023
Lesetid: 1 min

Fullstendig spinnvill støte-cup i 2 timer

Med en snitthastighet på 46,9 km/t de to første timene og konstant støting i front – hvor Tobias Halland Johannessen også var svært aktiv – var det en prestasjon å sette seg selv i en posisjon til å kunne vinne rittet. Alle de presumptivt fremste kandidatene var med i støte-cupen. Wout van Aert, Mattias Skjelmose, Mads Pedersen, Julian Alaphilippe og mange flere prøvde lenge uten at noen av dem kom seg med. Men det gjorde en debutant fra Drøbak.

En stor prestasjon å komme med i bruddet

Ingen var på forhånd i tvil om at vinneren ville sitte i dagens brudd. Derfor ville alle med der framme. Til slutt var det bare de sterkeste som satt med, blant dem en debutant fra Drøbak – Tobias Halland Johannessen. Selv om han ikke hadde beina til å spurte om seieren var det en kraftprestasjon som viser hva som bor i 23-åringen. En 5. plass til slutt var absolutt respektabelt.

Enda en Basker øverst på pallen

Bare noen dager etter at baskeren Pello Bilbao vant 10. etappe, sikret en nye basker seieren i dag. 34 åringen Ion Izagirre støtet i den siste 2. kategori-bakken og gikk solo til mål og bak i forfølgergruppen kunne lagkamerat Martin Guillaume sitte som politimann på hjul. Dermed har det franske laget Cofidis tatt to seire i årets Tour de France. Forrige gang de vant en etappe var for 15 år siden.

Les alle detaljer, reportasjer, video, analyser og resultater her: https://www.feltet.dk/

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet