WBIA president Erhard Büchel – Foto: WBIA

WBIA president Erhard Büchel – Foto: WBIA

Positiv rapport fra WBIA

Den årlige generalforsamlingen til World Bicycle Industry Association (WBIA) fant sted eksternt fredag ​​21. oktober 2022.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
13. november 2022
Lesetid: 1 min

Delegater på generalforsamlingen utvekslet fakta om utviklingen i det globale markedet og ga oppdateringer fra sine respektive land. Etter å ha fulgt opp et rekordår 2020 drevet av Covid-relaterte årsaker, fortsatte den globale sykkelindustrien å vokse i 2021. Forstyrrelsene i forsyningskjeden som dominerte diskusjonen i fjor er fortsatt et problem. Imidlertid klarte de fleste produsenter å fylle opp lagrene sine midt i den økte optimismen som ble drevet av den ekstraordinære etterspørselen fra forbrukerne. Samtidig kan det forventes en grad av rebalansering i markedet neste år, ledsaget av en avkjøling av veksten. Erhard Büchel, WBIA-presidenten kommenterte: «Vi vet at neste år kan bli vanskelig for sykkelindustrien med energikrisen og en utfordrende geopolitisk situasjon. Imidlertid ser vi en enorm interesse for sykling – og den vil ikke forsvinne. Jeg er derfor veldig optimistisk med tanke på utsiktene til sykkelindustrien.»

Larry Pizzi fra styret i People for Bikes bidro med et innblikk i det amerikanske markedet: «Selv om enhetssalget har sett toppen det siste året, ser vi at markedsverdien er sterk. Viktigere er at sykkelbruken i USA forblir høy og over pre-pandeminivået. Når folk først oppdager sykling, er det ingen vei tilbake.»

Flere aktuelle artikler

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • X-faktor i nylansering fra Pinarello

  • Tobias Halland Johannessen på Col del la Loze. Foto: Sirotti

    Monsteretappe av Tobias Halland Johannessen