Opptakt til 3. etappe i Tour de France

Etter to dager med avgjørende stigninger mot slutten av etappene der sammenlagt-gutta har dominert, er det tid for spurterne.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
3. juli 2023
Lesetid: 1 min

Mye energi skal frigjøres

Lettvekterne har så langt dominert de første etappene i Tour de France. Nå har tiden kommer for de tyngre gutta, de med svulmende lår som tråkker 1600 watt og kriger skulder mot skulder i kaotiske og ville spurter i opp mot 70 km/t.

Langs Baskerlands kyst til franske Bayonne

Selv om også 3. etappe inneholder både 4. og 3. kategori stigninger kommer de så tidlig på etappen – mens rytterne fortsatt er i Baskerland – at de som eventuelt faller av har god tid til å kjøre seg opp igjen. En utfordring som kan bli større enn bakkene er sidevind. Store deler av de 187,5 km går nemlig langs den Baskiske kysten. Ingenting er mer spennende enn viftekjøring der feltet splittes i flere biter og det er lett å se for seg Søren Wærenskjold gjøre jobben.

Eller tenk om Marc Cavendish skulle vinne på årets første forsøk, ta sin 35 etappeseier i Tour’en og bli historisk som tidenes mestvinnende.

Les alt på feltet.dk

Hos våre venner på feltet.dk kan du lese alt om morgendagens etappe, geografi, værmelding, løypeprofil og vinnerkandidater. De nevner ikke norske ryttere blant de største favorittene, bare Alexander Kristoff som en utfordrer. Hvem vet – kanskje rollene i Uno-X byttes om og at Wærenskjold får ett opptrekk. Det hadde vært veldig spennende å se. Les alle detaljene her

Flere aktuelle artikler

  • Grusritt med feel-good stemning

  • Uno-X er blitt voksne

  • Dansk seier da Uno-X skrev sykkelhistorie