Wout van Aert og Mathieu van der Poel. Foto: Sirotti

Opptakt til 2. etappe i Tour de France

Med den småkuperte 1. etappen friskt i minne går vi rett inn i neste, som ikke er veldig ulik. Det er tross alt Baskerland vi er i og her går det egentlig bare opp og ned.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
1. juli 2023
Lesetid: 1 min

Årets lengste etappe

Det ville seg ikke helt på Tour’ens første dag for Uno-X og de andre norske. Det gikk rett og slett litt fortere enn hva man er vant til, slik det ofte gjør i Tour de France. I morgen er det andre ryttere enn Tobias Halland Johannessen det skal kjøres for. Den siste mila er for lett for Drøbak-guttens ferdigheter.

Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen har ansvar for å ivareta andres interesser før sine egne. Så dem kan vi se bort fra, med mindre Edvald sitter i et brudd. Stake Laengen skal ikke i brudd. Men i likhet med 1. etappe er det for tidlig i rittet til å la brudd gå inn. Kanskje vi får se Rasmus Tiller? Da må han i så fall ha hjelp til å kjøre seg opp etter 2. kategorien der han ikke vil sitte med helt i teten.

Etappene er jevnt over påfallende kortere i år enn tidligere utgaver, i alle fall om man går noen år tilbake i tid. Den lengste er 208,9 km og kommer allerede i morgen. I tillegg skal det klatres 3000 høydemeter fordelt på 5 kategoriserte stigninger. Igjen blir spørsmålet om noen av de raskere menn kommer seg med over den siste 2. kategorien med toppunkt bare 16,4 km fra mål.

Er det dagen for et oppgjør mellom kamphanene Mathieu van der Poel og Wout van Aert? I så fall blir det ikke det første.

Les alle detaljene om etappen, profilen, historien og favorittene på feltet.dk her

Flere aktuelle artikler

  • Grusritt med feel-good stemning

  • Uno-X er blitt voksne

  • Dansk seier da Uno-X skrev sykkelhistorie