Uno-X i front på dagens etappe. Foto: Sirotti

Nesten for Uno-X etter enorm laginnsats

På etappen som alle forventet ville ende med seier fra brudd, viste Uno-X seg fram og tok skikkelig tak i rittet for å plassere Rasmus Tiller i vinnerposisjon. Men det ble bare nesten for Uno-X etter enorm laginnsats.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
21. juli 2023
Lesetid: 1 min

Et rotte-race i over 2 timer

Det sier mye om dagens etappe – den 19. i årets Tour – at snittfarten til slutt ble 50 km/t etter 172,8 km og med over 2000 høydemeter. Rittet ble knallhardt og det ble kjørt ekstremt offensivt med en mengde støt fra alle typer ryttere. Uno-X var lenge godt representert i front og styrte begivenhetene og brukte i overkant mye krefter for å bringe Rasmus Tiller i en god posisjon før stigningen til toppen på 3. kategorien Cote d’Ivory – 2.3 km a 5.9%. Uno-X satt lenge med 4 mann i det store bruddet og brukte opp to mann på å kjøre inn mindre brudd. Rasmus var bra med over toppen men Kasper Asgreen satt nok en gang helt foran, denne gangen sammen med Matej Mohoric og Ben O’Connor.

Trioen holdt unna for en stor jagende gruppe, med blant andre Mathieu van der Poel, Mads Pedersen og Jasper Philipsen. På målstreken var Matej Mohoric noen cm foran Kasper Asgreen. Dermed ble dansken snytt for en dobbeltseier etter suksess på gårsdagens etappe.

Rasmus Tiller sa til TV2 etter målgang – jeg ga alt, fikk god hjelp av Jonas Abrahamsen og Anton Charmig men fikk trøbbel med kjedet utforkjøringen og mistet litt rytmen på flatene etter det. Rasmus var til slutt ikke blant de 20 første i mål.

Få alle detaljer, analyser, intervjuer og video hos www.feltet.dk 

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet