Kasper Asgreen vinner 18. etappe. Foto: Sirotti

Kasper Asgreen og Jonas Abrahamsen. Foto: Sirotti

Nær sensasjon for Jonas Abrahamsen

Alle ventet på en massespurt på dagens flate etappe men tre og etter hvert et fire-manns brudd ville det annerledes. Det endte opp nær sensasjon for Jonas Abrahamsen.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
20. juli 2023
Lesetid: 1 min

Endelig en spennende spurtetappe

Vi har hatt et par veldig kjedelige spurtetapper i årets Tour de France. På en av dem var det ikke engang noen som gadd å gå i brudd. Det er forståelig når alle vet at det blir kjørt inn. Tiden er forbi da bruddet fikk 5-6 minutter ledelse. Nå holdes bruddet på så stram line at de knapt får 1 minutt.

Men i dag var det 3 enormt kjøresterke ryttere som dannet dagens brudd allerede fra start. Sammen med Jonas satt Kasper Asgreen og Victor Campenaerts. Med 58 km til mål kom også Pascal Eenkhoorn opp og bruddet fikk enda mer kjørestyrke – med Lotto Dstny i orvertall.

Sekundstrid og nær sensasjon

Med to km til mål var det bare 10 sekunder opp til bruddet. Da trodde alle at det ville bli en massespurt om seieren. Men alt av hjelperyttere var brukt opp og firerbanden samarbeidet til det var 300 meter til mål. Selv Gabriel Rasch sa til TV2 etter målgang at han ikke hadde trua. Der tok han heldigvis feil og Jonas Abrahamsen – Grenlandsplogen – tok en nærmest sensasjonell 3. plass, selv om han selv aldri hadde trua på at det ville gå inn – iflg. TV2. En fantastisk prestasjon.

Den tidligere Flanderen Rundt-vinneren og en av verdens mest kjøresterke ryttere – dansken Kasper Asgreen – tok sin og Soudal Quick-Step sin første seier i årets Tour. En god skandinavisk dag!

Les alle resultater, intervjuer, analyser og se video på https://www.feltet.dk/

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet