Laguttaket klart for Uno-X i Tour de France

Det har lenge vært knyttet spenning til hvilke ryttere som velges ut for deltagelse i Tour de France for Uno-X. På pressekonferansen ble laget offentliggjort.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
20. juni 2023
Lesetid: 3 min

Historisk deltagelse

For første gang i historien vil et norsk sykkellag delta i verdens største sykkelritt – Tour de France. Deltagelsen har enorm sportslig verdi og ikke så rent liten markedsverdi. Media-interessen vil også bli historisk stor og deltagelsen vil gi synergieffekt til alle som er involvert i sykkelsporten og sykkelbransjen.

Ingen store overraskelser

Følgende 8 ryttere ble presentert i dag:

 • Alexander Kristoff
 • Søren Wærenskjold
 • Tobias H. Johannessen
 • Torstein Træen
 • Jonas Abrahamsen
 • Jonas Gregaard Wilsly
 • Anthon Charmig
 • Rasmus Tiller

Reserver: Anders H. Johannessen, Erik Resell, Martin Urianstad Bugge

Tidlig invitasjon

Allerede i Januar fikk Jens Haugland invitasjonen og ble spurt om Uno-X var klare for delta. Etter dagens pressekonferanse fremstår det med all tydelighet at laget er klare. Vi er klare og rytterne er klare, sier Jens Haugland. Sportsdirektør Gabriel Rasch tillegger: Vi ga aktuelle ryttere beskjed så tidlig som mulig for å gi dem best mulige forutsetninger for forberedelse. Nå gleder vi oss veldig til starten i Bilbao. Det er noe spesielt med Baskerland og baskere.

Ambisiøs målsetting

Jens Haugland er klar på hva målsettingen er i lagets aller første deltagelse i en 3-ukers Grand Tour: Intet mindre enn en etappeseier! Det er vår store drøm – sier Jens. Gabriel Rasch supplerer: Våre muligheter ligger i spurt og seier fra brudd. Tobias H. Johannessen er kanskje den det knyttes størst forventninger til når det gjelder vinnermuligheter fra brudd. Selv sier han at han ikke vil tape tid med vilje i starten for å få gå i brudd, men håper likevel det byr seg muligheter.

Torstein Træen – med en fersk 8. plass sammenlagt i Criterium Dauphine har forsiktige forventninger til seg selv men antyder at en 15-20 plass sammenlagt kanskje er innenfor rekkevidde.

Torstein Træen

Torstein Træen

Det stilles også forventninger til kraftpakkene Rasmus Tiller og Søren Wærenskjold. Sistnevnte snittet i følge Jens Haugland 500w på 3.etappen (tempo) i Belgium Tour der han også ble nr. 2 sammenlagt. Wærenskjold er regjerende verdensmester på tempo i U-23 klassen. Det blir spennende å se hva han kan få til i Tour’en. Spesielt på den 16. etappen som er en 22.4 km lang tempoetappe.

NM gull som oppkjøring

For mange av lagets ryttere er Tour de France det desiderte høydepunktet så langt i deres karriere. Hva gjør det med innstillingen i de kommende nasjonale mesterskapene? Er det full gass for å ta NM trøya eller vil det bli kjørt forsiktig for å unngå uhell? Vi går for å ta trøya svarer Gabriel Rasch, men det vil naturligvis ligge i bakhodet at man må unngå farlige situasjoner som kan føre til uhell og skader.

Enda en etappeseier for Kristoff?

Vi gleder oss til å se hva lagets mest erfarne og meritterte rytter Alexander Kristoff  kan oppnå av egne prestasjoner og hva han kan få ut av sine lagkamerater. Alex har deltatt hele 10 ganger i Tour de France og fullført alle. Han kan også vise til 4 etappeseiere. Kommer den 5. i år? Alex har en tendens til å være best når det gjelder mest.  Tour de France starter i Bilbao, Spania 1. Juli

Alexander Kristoff. Foto: Szymon Gruchalski

Alexander Kristoff. Foto: Szymon Gruchalski

Flere aktuelle artikler

 • Grusritt med feel-good stemning

 • Uno-X er blitt voksne

 • Dansk seier da Uno-X skrev sykkelhistorie