Jai Hindley. Foto: Sirotti

Jai Hindley. Foto: Sirotti

Klatrefest i Pyreneene

Etter en kjedelig etappe i går ble det alt annet enn kjedelig i dag med klatrefest i Pyreneene.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
5. juli 2023
Lesetid: 2 min

Endelig dramatikk og taktikk hele veien

Dagen ble en klatrefest og sterk kontrast til gårsdagen som så mest ut som en hviledag. I dag fikk vi se det som er så gøy med sykkel og Tour de France – støting, grupper i bevegelse, taktikk og spenning rundt både den gule trøya og sammenlagtseieren.

Uno-X hang ikke med

Torstein Træen var lenge med i et stort brudd men fikk tidlig problemer da de sterkeste klatrerne i gruppe satt inn trykket. Tobias Halland Johannessen var offensiv, kom seg ikke med og sparte deretter beina til neste dag. Viktigere var det at Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold kom seg trygt i mål og at Uno-X laget fortsatt er fulltallig.

Vingegaard eller Pogacar?

Ekspertene har vært uenige og usikre på hvem av de to store sammenlagtfavorittene som har sett sterkest ut så langt. Pogacar har sett mest offensiv ut og på bagrunn av det har mange ment at han er best. Andre har pekt på at Vingegaard har fulgt kontrollert og lett de gangen det har vært nødvendig å bruke krefter. I dag så dansken klart sterkest ut da han stakk fra konkurrenten i den siste bratte stigning opp til Col de Marie Blanque. (7,7 km a 8,6%) Inn mot mål tok han 1 minutt i sammendraget på Tadej Pogacar.

Gul trøye til Australia

Bora-Hansgrohe gjorde noen taktisk kloke valg i dag. Det viktigste var å få med Jai Hindley – Giro de Italia vinner  i 2022 – i bruddet. Australieren var klart sterkest der framme og gikk solo til mål etter siste klatring og ble dermed historiens åttende Australske syklist i gul trøye. Det blir spennende å se om Hindley og laget hans er sterke nok til å beholde trøya.

Så det var to vinnere i dag – Hindley og Vingegaard.

Les alle detaljer, video, intervjuer og analyser hos vår samarbeidspartner i Danmark https://www.feltet.dk/

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet