Wærenskjold i bakken. Foto: Sirotti

Søren Wærenskjold i bakken etter monsterføring. Foto: Sirotti

Fra turritt til racing på 4. etappe

Det som lenge så ut som en hviledag tok seg sakte opp på vei til finalen på en bilbane hvor det ble full dramatikk.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
4. juli 2023
Lesetid: 2 min

Stille før stormen

På en flat etappe, med kun en innlagt spurt og en 4. kategori klatring å kjøre for underveis, var det først ingen som gadd å gå i brudd. Da det var 2 timer igjen å sykle prøvde to franskmenn seg og farten gikk litt opp for å nøytralisere. Men det så lenge ut som en hviledag der de første milene ble kjørt med en snittfart på 35 km/.

Først med 20 km til mål ble det skikkelig sykkelritt og inne på bilbanen startet dramatikken, og for en dramatikk!

Monsterføring av Wærenskjold

Det er ikke ofte man ser et 2 km langt opptrekk av en og samme person hvor spurteren blir avlevert i front med 300 meter til mål. Og det med verdens beste opptrekkere i sin beste form rundt seg.

Seieren – reprise fra i går

Med resultatet i hånden – ny etappeseier til Jasper Philipsen og med Alexander Kristoff på 7. plass etter å ha ligget på lagkameratens hjul nærmest hele veien til mål – er det nærliggende å foreslå et rollebytte ved neste anledning. Wærenskjold har utvilsomt mer trøkk enn Kristoff etter en så lett etappe som i dag. Riktignok kom Mathieu van der Poel bakfra med Philipsen på hjul i en høyere fart, som var vanskelig å utligne for Kristoff, men likevel fortjener Wærenskjold en mulighet til å kjøre for egen sjanse.

Wærenskjold i bakken

Etter å ha avlevert Kristoff i vinnerposisjon gikk Wærenskjold i bakken. Heldigvis kom han unna det med noen skrubbsår og sa til TV2 etter målgang at det var hans egen feil. Selv om det på tv-bildene så ut som om det var Kristoff sitt hjul som avskjærte ham.

Alle detaljer med video, analyser og intervjuer finner du på https://www.feltet.dk/

Flere aktuelle artikler

  • Grusritt med feel-good stemning

  • Pello Bilbao. Foto: Sirotti

    Ellevill etappe i ekstrem varme

  • Magnus Cort og Andreas Leknessund – Foto: Sirotti

    Se listen med ryttere uten kontrakt for 2024