Tobias H. Johannessen. Foto: Sirotti

Tobias H. Johannessen. Foto: Sirotti

Verdensklasse av Tobias Halland Johannessen

Tobias Halland Johannessen og lagkamerat Jonas Gregaard kom seg med i brudd. Tobias var først over Tourmalet og sikret historisk pallplassering. En prestasjon i verdensklasse!

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
6. juli 2023
Lesetid: 1 min

Uno-X med to mann i brudd

På den andre fjelletappen i årets Tour de France viste Uno-X seg virkelig fram. Tobias Halland Johannessen og Jonas Gregaard kom seg med i dagens brudd og Uno-X var dermed det eneste laget med 2 mann representert helt foran i rittet.

Tobias først over Col du Tourmalet

I fare for å være historieløs er dette første gang at en norsk rytter vinner bakkespurten på den berømte og fryktede toppen som så mange ganger har vært avgjørende i Tour de France. Etter at Wout van Aert hadde kjørt av halve bruddet inklusive Jonas Gregaard, erkerivalen Mathieu van der Poel og Julian Alaphilippe var Tobias frisk nok til å ta bakkespurten og innkasserte 50 tusen euro og 20 klatrepoeng.

Prestasjon i verdensklasse

Restene av det opprinnelige bruddet ble etter hvert kjørt inn. Van Aert ventet på sin kaptein og dro Vingegaard og Pogacar opp til bruddet der Tobias satt. I siste stigning opp til mål – en bakke på 16 km a 5.4% – måtte Tobias se seg slått, men kun av verdens to beste klatrere og kjempet seg inn til en sensasjonell 3. plass på en knallhard klatreetappe.

Det ble dagen for revansje for Tadej Pogacar da han rykket i siste stigning og tok tilbake sekunder på Jonas Vingegaard. Men med sammenlagtlederen Jai Hindley for lengst kjørt av, overtok dansken den gule trøyen som 2. mann på etappen.

Få alle detaljer, resultater, intervjuer og video hos www.feltet.dk

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet