Foto: Ecoride.no

Ecoride med sykkelproduksjon i Sverige

Det er lenge siden DBS og Crescent la ned produksjonen i Sverige og Norge. Ecoride går mot strømmen og har flyttet produksjonen hjem.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
12. september 2023
Lesetid: 2 min

Ecoride – ungdommelig entreprenørskap

Ecoride ble etablert i Gøteborg i 2008 av en ung mann – Martin Walleräng – lenge før el-sykler var main-stream her hjemme.  Så reiste Martin til Kina – bare 19 år gammel – lærte seg Kinesisk og etablerte sykkelproduksjon der i 2012. 6 år senere flyttet Ecoride produksjonen til Polen og i 2022 tilbake der det hele startet 14 år tidligere – i Gøteborg.

Sykkelproduksjon i Gøteborg

Det er lenge siden Monark og Crescent la ned sykkelproduksjon i Varberg og enda lengre siden DBS gjorde det samme i Sandnes. At Ecoride etablerer sykkelproduksjon i Gøteborg er oppsiktsvekkende, i en tid da denne type virksomhet har vært forbeholdt Kina og omkringliggende land.

Gründeren Martin Walleräng er fortsatt VD og forklarer på sin energiske og entusiastiske måte de positive synergiene ved å flytte produksjonen hjem. – I Gøteborg kan vi produsere bedre sykler. Vi har en helt annen mulighet for kvalitetskontroll. Vi bygger for eksempel alle hjul selv og vi kan tilby en mye bedre kundeservice med tanke på at vi har sykler og komponenter tilgjengelig på eget lager. Dessuten er det bærekraftig. Vi er tett på vårt hjemmemarked, noe som gjør logistikken enklere og frakten kortere, raskere og billigere. Vi slipper på denne måten også å betale anti-dumping-toll, slik man gjør ved innførsel av komplette sykler til EU. Her i våre egne lokaler i Arendal utenfor Gøteborg har vi samlet alt under samme tak – produksjon, salg, innkjøp, showroom og lager -.

Ecoride

Egne butikker og 200 forhandlere

I Gøteborg, Malmø og Stockholm har Ecoride egne butikker. For øvrig har de 200 forhandlere i Sverige, Norge, Finland og Danmark. – Siden oppstarten har vi produsert mer enn 100 000 sykler – forteller Martin. Nå har virksomheten 115 ansatte og vi er godt rustet for å øke produksjonen kraftig i årene som kommer. – I Norge har vi solgt 25000 sykler så langt og har p.t. 64 forhandlere. Det er vi godt fornøyd med, men vi har større ambisjoner for framtiden – sier Martin.

Flere aktuelle artikler

  • Racing-gravel fra Bianchi

  • Sykkelproduksjon tilbake til Europa

  • Ny lov styrker forbrukervernet