Giulio Ciccone - vinner av klatretrøya. Foto: Sirotti

Den 10. topp10 plasseringen for Uno-X

Tobias Halland Johannessen danset med ulvene på den siste klatreetappen i årets Tour de France og tok den 10. topp-10 plasseringen for Uno-X. Giulio Ciccone sikret klatretrøya.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
22. juli 2023
Lesetid: 2 min

Kampen om klatretrøya avgjort

På årets nest siste etappe og den aller siste klatreetappen skulle alt avgjøres. Den gule trøya var riktignok ikke direkte i spill men det var klatretrøya. Derfor så vi den danske duo Matthias Skjelmose og Mads Pedersen ofre alt for at lagkameraten Giulio Ciccone skulle sikre polka-dot-trøya og italieneren innfridde.

Tadej Pogacar – som for lengst har innfunnet seg med å bli nummer to sammenlagt – ønsket en oppreisning i dag og hele UAE kjørte for at han skulle ta etappeseieren.

Nok en topp-10 plassering for Uno-X

I etterkant kan vi si at Tobias Halland Johannessen heldigvis ikke kom med i bruddet som kjørte for klatretrøya. Han fikk en mye bedre reise ved å legge seg i den store gruppa som fulgte Jonas Vingegaard og UAE. I siste klatring opp mot Markstein var det bare sammenlagtryttere igjen, pluss Tobias og i kampen om en fremskutt plassering tok han spurten i en liten gruppe og sikret en flott 9. plass. Nok en gang var det Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard som kjempet om seieren og førstnevnte fikk et lite plaster på såret ved å vinne nok en etappeseier. Jonas fulgte som en skygge og sikret sammenlagtseieren.

Til TV2 sier Tobias Halland Johannessen etter etappen – det ble en rask dag så jeg er ganske fornøyd med topp ti. Det var bånn gass hele veien. Det var gøy å kjøre med GC-gutta (General Classification). Jeg tror jeg har enda litt mer å gå på med litt mer erfaring -.

En sjanse igjen for etappeseier

I morgen er det sjarmøretappen til Paris. Kan Uno-X toppe en fantastisk debut i Tour’en med en etappeseier? En våt norsk drøm vil være å se Alexander Kristoff vinne på Champs Elysees, som han gjorde i 2018. Alexander er alltid best når han og alle andre er slitne og nå har det vært 3 ekstremt harde uker. Eller hvorfor ikke satse på en frekkis i form av en langspurt av Søren Wærenskjold for å komme solo til mål? Mange har forsøkt det samme på Champs-Elysees og få har lykkes. Farten på brosteinen er skyhøy og det skal veldig mye til for å komme løs på de siste rundene rundt Triumfbuen. Men er det en rytter i feltet som kan klare det er det Søren Wærenskjold på en super-dag med diamanter i bena.

Få alle detaljer og se video, analyser, intervjuer og resultater på www.feltet.dk

Flere aktuelle artikler

  • Uno-X er blitt voksne

  • Dansk seier da Uno-X skrev sykkelhistorie

  • Nesten for Uno-X etter enorm laginnsats