Stisykling i Trysil med Fri Flyt

I 21 år har Fri Flyt arrangert Utflukt - det de selv beskriver som landets hyggeligste treff for stisyklister i Trysil. Det står det respekt av og beskrivelsen er slett ikke langt unna sannheten. I helgen var det på nytt mye sykkelmoro i Trysil. Hva er status pr. 2023?

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
27. juni 2023
Lesetid: 3 min

Sykling for alle i Trysil

Trysil er mer enn et skisted. Trysil har lenge vært den fremste utbyggeren av sykkeltilpasset terreng. Her finner du over 50 km med bygde sykkelstier, sykkelparker og heisbasert sykling. I tillegg er 100 km naturlige stier kartlagt og merket for ulike nivåer.  Gullia er den mest kjente og tilbyr sykkelmoro til unge og gamle.

Utflukt med lange tradisjoner

I 21 år har Fri Flyt arrangert Utflukt – et tilbud til stisyklister som vil ha et sosialt møtested og tilgang til å teste sykler fra utstillere. I tillegg til sykkeltesting – heisbasert og for egen kraft (alt. elsykkel) tilbys et fullspekket program som inkluderer heiskort, guidede turer, kurs, konsert m.m. Les mer her: https://utflukt.terrengsykkel.no/

Nedgang i antall deltagere

Med seg har Utflukt hatt noen stabile aktører fra bransjen. Uten utstillere rakner konseptet. Like viktig for arrangementets fortsatte eksistens er selvfølgelig antall deltagere, som har gått vesentlig ned de siste årene. Fra toppen for 5-6 år siden med 600-700 deltagere til årets 330 deltagere. Vi spurte Tor Erik Moen, Festivalsjef hva årsaken er. – Vi vet ikke med sikkerhet hvorfor men trenden samsvarer med nedgangen i antall deltagere på sykkelritt. Til sammenligning ble det utsolgt på Strynefestivalen som vi også arrangerer. Der tilbyr vi aktivitet for skikjøring, sykling og klatring med et yngre publikum og høyere festfaktor. Men det står ikke på innholdet i vårt produkt i Trysil. Det handler kanskje mest om at folk gjør ting mer på egen hånd nå, men som sagt vi er usikre på hva årsaken til lavere deltagelse i Trysil er.

En god møteplass

Trysil og Utflukt er uansett en god møteplass. Her kan sykkelimpørterene møte sluttkunden, noe de sjelden får anledning til, da den kontakten foregår via forhandlere. For Canyon, som er en online D2C aktør og som ikke har noe forhandlernett men kun kommiserer digitalt med sluttkunden, er Utflukt en flott mulighet til å treffe kunden ansikt til ansikt og å kunne vise fram produktene fysisk.

VPG har vært en trofast utstiller i flere år og Geir Plassen forklarer hvorfor – Jeg tenker at det å være utstiller på Utflukt er midt i blinken for oss som distributør av Rocky Mountain, her treffer vi et bredt spekter av sykkelnorge. Det ser ut som om arrangøren treffer bra på turer og kurs og konkurranser for en hver smak. Jeg personlig ville hatt litt mer sykkelrelatert etter endt dag, men ser ut som om folket liker stand-up etc -.

Simon Fossheim, Marketing Manager hos Canyon tillegger – Utflukt er et arrangement vi skulle hatt flere av. Muligheten til å samle syklister fra hele landet, møte gamle og nye bekjente for en felles interesse. For oss er dette en unik mulighet til å bli kjent med våre kunder, vise frem og ikke minst prøve våre nye sykler. Årets festival var en av de bedre. Trysil er et fantastisk sted for sykling og jeg håper flere velger å ta turen neste år –

La oss håpe trenden med antall deltagere snur og at alle som sverger til fulldempet vender tilbake til Trysil og Utflukt neste år. Det er vel verd avgiften på kr. 1.20o,- (1.000,- for Fri Flyt abb.)

Flere aktuelle artikler

  • Norefjell

    Kortreist til ski & sykkel

  • Sommer på Geilo

    Geilo – sykkelmoro for hele familien