Norefjell

Kortreist til ski & sykkel

Norefjell er unik i nordeuropeisk sammenheng på grunn av nærheten til Oslo. Ingen millionby (stor-Oslo) ligger like tett på høyfjellet. Fallhøyden er også unik. Hele 1010 meter fra topp til bunn for heisbasert skiskjøring og opp til 1200 høydemeter for deg som foretrekker stisykkel.

Skrevet av: Pål Nilsen, Redaktør
16. mai 2023
Lesetid: 2 min

Det er bare ca. 10 mil fra Oslo til Norefjell, ikke mye mer enn halvannen times biltur og når du ser det graves på Sollihøgda skal du vite at den nye veien vil gi ytterligere 10 minutter kortere reisetid.

Mer enn et skisenter

– Vintersesongen har vært en braksuksess med fantastisk vær og gode snøforhold – sier Per-Åge Halseth Flattum som er salg og markedsdirektør for Norefjell skisenter og for hotellet Norefjell Ski & Spa. En god vinter gir optimisme og gode forutsetninger for sommeren. For Norefjell er mer enn bare et skisenter. På sommertid er området spesielt populært blant folk som liker fotturer i fjellet men nå også i økende grad blant syklister – forteller Per-Åge.

Per-Åge Halseth Flattum, Salg & Markedsdirektør, Norefjell Ski & Spa

Per-Åge Halseth Flattum, Salg & Markedsdirektør, Norefjell Ski & Spa

Sykling over tregrensa

Å sykle i og over tregrensa er en spesiell opplevelse. Her finner både barn og voksne, nybegynnere og erfarne syklister sine favorittløyper på grusveier, stier og fjellveier.

Geir Bottolfs – en ekte krylling (navn på folk fra Krødsherad) og entusiastisk alpinist og syklist er lokalkjent og beskriver området på og rundt Norefjell som et eldorado for gravel og stisykling. – Du kan sykle hele veien til Tempelseter eller Høgevarde på gode stier, grus og fjellveier og om man vil – derfra på sti hele veien ned til Krøderen med en høydeforskjell på 1200 meter.

Den ubestridte kongen av stiturer på Norefjell er DNT stien til Høgevarde. Turen er på ca. 22 km med ca. 600 høydemeter – i følge Visit Norefjell.

Norefjell – På tur med familien

På tur med familien

Hotell i særklasse

Norefjell Ski & Spa er i seg selv verd omtale. Her snakker vi om hotell i særklasse og en perfekt base for sykkelturer i området. Hotellet ble kåret til vinner av World Travel Awards som norges beste resort hotell i 2022 og har bygget sin visuelle identitet på detaljer fra naturen og dyrelivet på Norefjell.

I tilknytning til hotellet er det tilrettelagt for utleie av elsykler til barn og voksne. Her opererer Trye som tilbyr en selvbetjent modell for utleie der du enkelt velger din foretrukne sykkel, skanner en kode og benytter et digitalt kart for å velge ønsket tur.

Selv om vinteren er den største sesongen har hotellet omtrent like mange gjester i Juli som i Januar. Vinteren bringer mange kurs og konferanse-gjester til fjells. Til sommeren forventes det storinnrykk av privatpersoner som vil benytte fjellet til fotturer og sykling – ifølge salg og markedsdirektøren som ønsker gjestene hjertelig velkommen til fjells.

Flere aktuelle artikler

  • Stisykling i Trysil med Fri Flyt

  • Sommer på Geilo

    Geilo – sykkelmoro for hele familien