Ukens profil

André Jean

Ikke mange har like lang og omfattende yrkeserfaring fra sykkelbransjen som André Jean. Som aktiv syklist på 80-tallet var veien kort til en jobb i bransjen. Det startet hos Per og Pål sykkelrep. på Lillestrøm som selger og mekaniker og senere som butikksjef for Sykkeleksperten AS.

I 1996 startet André som butikksjef hos Spinn Sykkelshop i Oslo og i 2002 gikk veien videre til grossisten Deler AS som selger og salgssjef med ansvar for blant annet utviklingen av BBB shop in shop konseptet. Fra Deler AS gikk ferden videre til Gresvik i 2007 hvor Andre var i salg og markedsavdelingen og fra 2013 kategori og innkjøpssjef, blant annet for Diamant, Nakamura og C4. Siste stopp før den nåværende arbeidsplassen var Stian Sport AS som selger og salgssjef.

Sykkelopplevelser

Nå eier André firmaet Sykkelopplevelser AS sammen Roger Marthinsen (tidligere Rasta Sykkel). Her er André daglig leder og styrer butikkene på Lørenskog og Lillestrøm. Firmaet har hatt en kraftig positiv omsetningsvekst fra 2019 med kr. 5,9 mill. til kr. 18,33 mill. i 2021.

På spørsmål om hva den kraftige veksten skyldes svarer André: «Som resten av bransjen, må vi være ydmyke nok til å si at pandemien gav oss en ekstra boost i salget.Når helsestudioene stengte og man ble frarådet å kjøre kollektivt, så strømmet folk til for å skaffe seg alternative treningsredskaper og andre muligheter for å komme seg til og fra jobb.»

Sykkelopplevelser på Lørenskog

Sykkelopplevelser på Lørenskog

Hvem er målgruppen?

«Målgruppen vår er familien. Den inneholder samtidig alt fra den som skal få seg sin første sykkel til mor som vil bruke sykkelen til pendling og far som skal ha sykkel som treningsredskap, eller sykle sti med kompisgjengen.»

Hvor stor andel av syklene du selger er el-sykkel? «I antall utgjør el-sykler ca 40%, i omsetning ca. 60%». I commuting segmentet, så selges det mer og mer elsykler. I stisegmentet/fulldempede sykler, så har analoge sykler stoppet helt opp. Her selger vi nå nesten utelukket elsykkel.

Hvordan møter dere konkurransen fra nettbutikkene?

«Det gjør vi gjennom å tilby høyere kompetanse og servicegrad. Vi prøver også å møte på pris der det er mulig».

Hva er bakgrunnen for at dere åpnet en butikk til – på Lillestrøm? «Da det ikke var noen som hverken solgte, eller reparerte sykler i en by som flere år på rad hadde blitt kåret til Norges sykkelby, følte vi det var riktig å åpne en avdeling der også».

Sykkelopplevelser på Lørenskog

Hvordan er tilgjengeligheten i markedet for tiden?

«Mitt inntrykk, er at tilgjengeligheten nå om dagen ikke er noe problem. Heller tvert imot. Det virker som om det er mer enn nok varer både hos butikker og leverandører».
Hvilke varemerker er dere forhandler for? «Våre hovedleverandører på sykler er Giant, Scott og Merida. På deler og utstyr, samarbeider vi godt med Cycleservice Nordic og Shimano med de varemerkene de har».

Hvordan kan vi påvirke myndighetene til å skape bedre forutsetninger for at flere sykler? «Selv om det burde kommet for mange år siden, så synes jeg de nå har begynt legge bra til rette med bla sykkelveier og sykkelparkering i og rundt de store byene. Men vi trenger å få de til å forstå i enda større grad hvilken helsegevinst det er at flere bruker sykkelen. Det burde derfor være flere insentiver for de som bruker sykkel som fremkomstmiddel. For eksempel mva fritak på alle sykler.

I commuting segmentet, så selges det mer og mer elsykler.
I stisegmentet/fulldempede sykler, så har analoge sykler stoppet helt opp. Her selger vi nå nesten utelukket elsykkel.

André Jean - Sykkelopplevelser

André Jean

Alder: 53 år

Sykkelopplevelser
Daglig leder